Яблука закладаються в банки і заливаються цукровим сиропом. Все закручується кришками, перевертається вверх дном і залишають до повного остигання. Компот зберігається в темному прохолодному місці.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки – 500 – 600 гр.
  • Вода – 1.5 л
  • Цукор-пісок – 2.5 ст.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з ранеток на 2-х літрову банку з закручується кришкою. Першим ділом перебираємо яблука і вибираємо з них міцні, стиглі плоди. Потім ретельно промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.

Проколюємо кожне яблуко в декількох місцях за допомогою виделки або зубочистки, щоб вони не лопнули в компоті.

Тепер готуємо сироп. У каструлю наливаємо питну воду, засипаємо в неї цукровий пісок і відправляємо все на вогонь. Доводимо до кипіння на середньому вогні і варимо протягом 5 хвилин, іноді перемішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.

В чисті банки закладаємо яблука до «плічок» і заливаємо їх отриманим цукровим сиропом до самих країв.

Прикриваємо банку кришкою і ставимо в каструлю, на дно якої кладуть ганчірку. Стерилізуємо протягом 25 хвилин для дволітрової банки. В ідеалі беремо глибоку каструлю, щоб вода доходила до самого горлечка банки.

Тепер щільно закручуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, закутуємо в плед або ковдру і залишаємо на ніч. Відправляємо готовий компот на зберігання в сухе місце. Розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний напій. Приємного апетиту!

Компоти