Компот – це настільки універсальний напій, в якому можуть чудово уживатися практично всі види фруктів і ягід, зберігаючи при цьому свою неповторність. У даному рецепті кислотність таких компонентів, як груші і сливи компенсується цукровим сиропом, а відсутність додаткової стерилізації зберігає їх корисні властивості.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Груша – 1 кг
  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 400 – 450 гр.
  • Вода – 4 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з груш і слив на 3 літрову банку без стерилізації на зиму. Для приготування компоту важливо ретельно промити фрукти. Шкірку груш можна очищати, так і залишати. Робіть на свій розсуд. Промиті груші розрізаємо вздовж і видаляємо серцевину з кісточками.

Сливи ретельно перебираємо, щоб уникнути попадання підгнилих, які можуть зіпсувати смак і аромат компоту. Потім плоди розрізаємо на дві половинки, з яких видаляємо кісточки. Паралельно з цим стерилізуємо банки-яким звичним для вас способом.

Переходимо до не менш важливого етапу. У ємність з двома літрами чистої води додаємо цукровий пісок і добре перемішуємо. Потім доводимо рідину до кипіння і кип’ятимо ще протягом пари хвилин.

В цей час розкладаємо сливи і груші по простерилизованным банкам, чергуючи їх між собою. Готовий солодкий сироп відразу ж заливаємо у наповнені банки і закриваємо їх капроновими кришками. Після чого банки з компотом закутуємо в ковдру і залишаємо повільно остигати до кімнатної температури.

На цьому все! Компот відправляємо на зберігання в холодильник або ж відразу наливаємо у графин і насолоджуємося неймовірним смаком.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот із слив Компот із слив без стерилізації Компот із слив на 3 літрову банку Сливи на зиму