чи Знали ви, що зливу зберігає свої вітаміни і корисні властивості навіть після термічної обробки? Тому заготівля сливи на зиму означає те, що ви заготовлює вітаміни і корисні речовини для себе і своєї сім’ї. Пропонуємо вам найпростіший спосіб заготівлі компоту – з кісточкою. Вам необхідно лише підготувати сливи і банки, далі ставите одне в інше, заливаєте окропом і додаєте цукор – все готово!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 800 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати сливовий компот на зиму з кісточкою без стерилізації. Для заготівлі компоту будемо використовувати стиглі і щільні сливи. Промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони обсохнули від води.

Необхідну кількість води наливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Банку для компоту промиваємо питною содою, ретельно споліскують водою і ставимо стерилізуватися над парою. Укладаємо на каструлю з киплячою водою сито, банку поміщаємо на сито і стерилізуємо протягом 7-8 хвилин. Потім банку за допомогою прихватов знімаємо і залишаємо на підставці на 10-15 хвилин, щоб вона трохи охолола. У банку поміщаємо підготовлені сливи, додаємо цукор.

Потім банку з сливами наливаємо окріп, прикриваємо банку прокип’яченої кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб сливи трохи потомились в окропі.

Настоявшийся зливаємо сироп назад в каструлю, надівши на банку насадку з отворами. Доводимо його до кипіння і знову наливаємо у банку. Закорковуємо баночку з компотом прокип’яченої кришкою, перевертаємо догори дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Компот із слив Компот із слив з кісточками Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на 3 літрову банку Компот із слив на зиму Сливи на зиму