Пропоную приготувати смачний компот на зиму з аличі і кабачків. Щоб узвар напевно вийшов, використовуйте молоді кабачки або цукіні, перезрілі кабачки можуть гірчити. Якось У мене була така ситуація, тепер я не ризикую. Кабачки в компоті сильно нагадують ананаси.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Алича – 2 кг
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 4 – 5 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з аличі і кабачків, підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з аличі і кабачків. Кабачки або цукіні ретельно промийте, з допомогою овочечистки очистіть від шкірки, з допомогою столової ложки вийміть серцевину. Очищені кабачки наріжте кубиками середнього розміру.

Аличу переберіть, викладіть в друшляк, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Кабачки викладіть на дно стерильних банок.

Слідом відправте ягоди аличі.

Закип’ятіть воду і залийте підготовлені банки з фруктами. Накрийте кришкою і залиште настоюватися на 10-15 хвилин. Воду злийте назад в каструлю, додайте необхідну кількість цукрового піску. Перемішайте і доведіть до кипіння. Отриманим сиропом залийте банки з фруктами.

Накрийте банки з компотом кришками і акуратно загорніть з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з компотом з аличі і кабачків догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть банки і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Кабачки на зиму Компот з аличі Компот з аличі на 3-х літрову банку Компот з аличі на зиму Компоти