Такий компот заслуговує належної уваги хоча б тому, що в ньому є всіма улюблений виноград. Ця ягода настільки цікаво поводиться в консервації, що безперечно варто ризикнути і приготувати цей компот. Він виходить в міру солодким, злегка кислим і досить концентрованим.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 1000 гр.
  • Виноград Ізабелла – 300 – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 200 – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з груш та винограду на 3-х літрову банку на зиму, необхідно відповідально поставитися до вибору і підготовки груш та винограду. Груші добре вимиваємо і протираємо рушником, щоб позбавити від зайвої рідини.

Виноград обов’язково знімаємо з грон, добре промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стікала вода.

Підготовлені груші нарізаємо довільно, видаляємо серцевину з усіма кісточками і викладаємо в каструлю з водою.

Кип’ятимо груші 7 хвилин і потім додаємо до них виноград. Через 7-10 хвилин додаємо цукровий пісок і продовжуємо варіння протягом 5 хвилин. Разом з тим стерилізуємо банку і кришку.

Після закінчення цього часу, виливаємо фрукти в киплячому сиропі в банку і прикриваємо кришкою. Компот опускаємо в каструлю з киплячою водою і стерилізуємо 15 хвилин на тихому вогні. Потім витягуємо банку і закатуємо її простерилізованій кришкою. Такий компот краще остуджувати, загорнувши в ковдру і перевернувши догори дном.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот з винограду Ізабелла Компот з винограду Ізабелла на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму