Компот з груш володіє прекрасним смаком і ароматом, однак колір у нього трохи тьмяний. Чорноплідна горобина зробить колір компоту більш цікавим і додасть напою терпкості.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 1 кг
  • Чорноплідна горобина – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до готування компот з груш з чорноплідної горобини на зиму. Груші і ягоди чорноплідної горобини помийте.

Банки для компоту помийте і стерилізуйте.

Наповніть банки наполовину грушами, ягодами і цукром.

В каструлі закип’ятіть воду і влийте її в банки, залиште на 15-20 хвилин.

Потім злийте воду з банок в каструлю, доведіть сироп до кипіння і знову залийте його в банки.

Загорніть компот кришками і залиште при кімнатній температурі. Зберігайте напій в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти