Компот з помірною солодкістю і з такою ж ненав’язливій кислинкою. Пару баночок цього напою повинні бути в запасі, щоб заповнити взимку брак корисних вітамінів. Також груші в даному рецепті, практично не піддаються термічній обробці, що позитивно позначається на їх властивості.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 1000 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 200 – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з груш з лимоном на 3-х літрову банку на зиму, груші промиваємо з використанням щіточки і нарізаємо приблизно на п’ять часточок. З кожної видаляємо серцевину з насінням.

Лимон перед використанням можна обдати окропом, або ж просто добре промити. Потім ділимо його на дві частини, одну з яких нарізаємо тонкими часточками.

Банки промиваємо і стерилізуємо. Те ж саме робимо з кришками. Перед самим використанням, ємності необхідно просушити.

Потім наповнюємо банки, подрібненої грушею і лимоном. З кількістю лимона орієнтуйтеся на свій смак. Також на цьому етапі настав час приготування солодкого сиропу. У воду всипаємо цукор, перемішуємо і кип’ятимо вміст хвилин 5.

Потім розливаємо сироп у наповнені фруктами банки, прикриваємо їх кришками і стерилізуємо у каструлі, наповненою гарячою водою, на дно якої встелене рушником. Після чого банки витягуємо з каструлі і закатуємо цими ж кришками. Остиглий під ковдрою компот переставляємо в місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Компот з груш на зиму Компоти