Ягоди закладають у банки і заливаються цукровим сиропом. Компот закочується і залишають до повного остигання. Він виходить дуже смачним, а також в ньому міститься велика кількість вітамінів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград Кишмиш – 200 – 300 гр.
  • Кизил – 350 – 400 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з кишмишу далекосхідного на зиму смачний! Для початку перебираємо кишмиш з кизилом і обриваємо хвостики. Далі ретельно промиваємо ягоди під проточною водою, відкидаємо на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.

Банки добре вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. При обмеженій кількості часу можна просто обкатати їх в окропі. Також в окремій ємності кип’ятимо кришки.

Наповнюємо чисті банки кишмишем з кизилом приблизно на 1/5. Можна заповнити доверху, щоб вийшов концентрований компот, який взимку треба буде просто розвести окропом.

Наливаємо в окрему каструлю питну воду, додаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом пари хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо киплячий сироп у банки з ягодами і щільно закрити їх кришками.

Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч. Тепер відправляємо компот на зберігання в льох або інше темне і прохолодне місце. Відкриваємо взимку розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний вітаминный напій. Приємного апетиту!

Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду