Домашні компоти з легкою кислинкою особливо добре освіжають. В якості основи відмінно підійдуть свіжі або заморожені ягоди вишні. Охолоджений компот можна подавати на святковий стіл замість лимонаду і покупних соків.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Вишня – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Лимонна кислота – 1,5 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту з кислої вишні? Влийте воду в каструлю і поставте її на вогонь, додайте лимонну кислоту і цукор. Цукру можна додати більше, якщо ви хочете, щоб напій був більш солодким. Постійно помішуючи, доведіть сироп до кипіння.
Коли сироп закипить, додати вимиті ягоди вишні, кісточки видаляти не обов’язково. Доведіть компот до кипіння і вимкніть плиту, накрийте каструлю кришкою і залиште остигати.
Перед тим, як подати компот охолодіть його і при бажанні додайте пару листочків м’яти.
Приємного апетиту!
Компот з вишні в каструлі Компот з вишні з кісточками Компот з вишні, щоб пити відразу Компоти