Завдяки тому, що жовті сливи найчастіше володіють солодким медовим смаком, їх можна консервувати, не додаючи цукор. Для цього необхідно кілька хвилин бланшувати їх в окропі, потім закатати. Такий спосіб консервації зручний тим, що компот без вмісту цукру можна вживати як дітям, так і людям, які дотримуються правильного харчування або тим, хто не вживає цукор. У будь-якому випадку, цукор або його замінник завжди можна додати після відкупорювання баночки компоту.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту із слив без цукру. Для приготування компоту нам знадобляться щільні жовті сливи. Так як в процесі приготування ми будемо відварювати їх в окропі, нам необхідно, щоб вони зберегли свою форму, тому можна, щоб вони були трохи нестиглі.

Промиваємо сливи в теплій проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути.

На вогонь ставимо глибоку каструлю з водою, доводимо до кипіння і викладаємо в киплячу воду сливи. Бланшируем їх в окропі 2-3 хвилини.

Після того, як сливи трохи покипіли у воді, за допомогою шумівки виймаємо їх з каструлі і акуратно поміщаємо в стерилізовану банку, при цьому не знімаємо воду з вогню. Прикриваємо банку прокип’яченої кришкою і ще 3-4 хвилини кип’ятимо воду, в якій варилися сливи на середньому вогні. Потім заливаємо сливи гарячою водою і щільно укупориваем банку кришкою. Перевертаємо банку з компотом догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

Готовий компот прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце, де він може зберігатися протягом кількох місяців. Так як сливу ми влаштовували з кісточкою, компот не рекомендується зберігати більше 4-5 місяців.

Компот із слив з кісточками Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на 3 літрову банку Компоти