З китайської, або повстяною, вишні можна приготувати ароматний і корисний компот. Ця ягода відрізняється від звичайної вишні за своєю величиною і якістю, тому технологія приготування компоту дещо інша.
Інгредієнти: на 3 л.
- Китайська вишня – 1 кг
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 400 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту з китайської вишні? Акуратно зберіть ягоди з кущів.
Потім ягоди промийте холодною водою і видаліть весь дрібний сміття.
Промиті ягоди перекладіть в глибокий посуд, залийте окропом і залиште на 15-20 хвилин.
Після закінчення цього часу воду з ягід перелийте в іншу каструлю і варіть на ній сироп з розрахованої кількості води і цукру. Сироп поваріть 15 хвилин.
Вишню перекладіть в стерильні баночки, залийте киплячим цукровим сиропом і відразу закатайте. Банки переверніть на кришки і на 19-24 години накрийте будь «шубою». Компоту з китайської вишні потрібно час, щоб він настоявся. Потім компот перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Пийте на здоров’я!
Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні з кісточками Компот з вишні на зиму