Пропоную приготувати смачний узвар з лісових ягід. Я часто варю компот з малини і чорниці на зиму. Такий компот можна варити не тільки на зиму, але і на кожен день. Для ароматної компоту на кожен день можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди. Якщо ви варіть компот на зиму, то, звичайно, краще брати свіжі ягоди.
Інгредієнти: на 3 л.
- Чорниця – 1 склянка
- чорна Смородина – 1 склянка
- Малина – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з малини і чорниці, підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з малини і чорниці. Сьогодні я буду ще використовувати і чорну смородину. Ягоди добре переберіть і по черзі викладіть на сито або друшляк, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 7-10 хвилин. Відміряйте необхідну кількість питної води. Вилийте її в каструлю і поставте на середній вогонь.
Відміряйте необхідну кількість цукрового піску.
Підготовлені ягоди викладіть на дно стерильних банок.
Ягоди чорниці та чорної смородини перед закладкою можна обдати окропом, виклавши їх у друшляк, але можна пропустити цей крок.
В останню чергу викладіть ягоди малини. Як тільки вода закипить, всипте цукровий пісок, ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів цукру-піску, знову доведіть до кипіння.
Киплячим сиропом акуратно залийте підготовлені банки з ягодами. Накрийте банки з компотом кришками і акуратно загорніть з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з компотом з малини з чорницею догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши їх кухонним рушником або ковдрою.
Потім переверніть банки і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Через кілька днів можна зняти пробу.
Приємного насолоди!
Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини на зиму Компот з малини та смородини Компот з чорної смородини Малина на зиму Чорна смородина на зиму