класичний варіант приготування малинового компоту, в якому закатана ягода нітрохи не гірше свіжою. Така заготовка з року в рік рятує безліч людей у часи застуди або поганого настрою. А якщо підігріти такий компот, то він нагадає смачний ягідний морс і подарує частинку літа.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Малина – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 – 2 склянки
  • Вода – 2.7 – 2.8 л.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати компот з малини на 3 літрову банку без стерилізації на зиму просто! Ягідки малини ретельно перебираємо і промиваємо. Потім просушуємо їх, відкинувши на друшляк. Також малину можемо промокнути паперовим рушником.

Після чого ягоди кладемо в глибоку ємність, засипаємо цукром-піском і перетираємо, використовуючи будь-який відповідний предмет. Перетерту цукровим піском малину залишаємо в спокої приблизно на 30 хвилин, щоб вона пустила свій сік.

Щоб не втрачати часу, промиваємо і стерилізуємо банки. А через 30 хвилин відправляємо на невеликий вогонь каструлю з водою і доводимо її до кипіння.

Малину у власному соку перебиваємо блендером і опускаємо в киплячу воду. Сюди ж видавлюємо лимонний сік і варимо вміст хвилин 5. Потім вийшла ягідну масу пропускаємо через дрібне сито, відокремлюючи кісточки від рідини.

Готовий компот розливаємо в простерилізовані банки і закриваємо простий капроновою кришкою. Такий напій може зберігатися в холодильнику максимум три місяці. А частина компоту можна відлити в графин і насолодитися ним на наступну добу.

Бажаємо смачних заготовок і приємного апетиту!

Компот з малини Компот з малини на 1 літрову банку Компот з малини на 3-х літрову банку Компоти Малина на зиму