Компот з малини дуже ароматний і подобається практично всім. У період спекотного літа такий напій стає особливо актуальним. Кількість сировини в даному рецепті розраховане на одну банку об’ємом три літри. Концентрація готового компоту виходить досить насиченою, так що при вживанні його можна розводити водою за смаком.
Інгредієнти: на 3 л.
- Малина – 250 – 300 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Готувати компот з малини на зиму на 3-літрову банку просто! Ягоди малини ретельно промиваємо під проточною водою. Від примірників з дефектами і від випадкового сміття позбавляємося. Промитим ягодам даємо трохи обсохнути.
Готуємо банки для компоту. Їх необхідно ретельно промити, простерилізувати і просушити. Також чинимо і з кришками.
Підготовлені ягоди малини висипаємо в банки. Заливаємо киплячою водою в зазначеній кількості, прикривають кришками. Витримуємо ягоди в гарячій воді протягом десяти хвилин. Потім воду з банки зливаємо в каструлю, додаємо в неї цукровий пісок і ставимо на плиту. Доводимо сироп до кипіння і повного розчинення цукру. Гарячим сиропом знову заливаємо малину в банках.
Закочує банки кришками. Перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо ковдрою і даємо повільно охолонути. Охолоджений компот прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Компот з малини Компот з малини на 1 літрову банку Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини на зиму