Компот з малини дуже ароматний і подобається практично всім. У період спекотного літа такий напій стає особливо актуальним. Кількість сировини в даному рецепті розраховане на одну банку об’ємом три літри. Концентрація готового компоту виходить досить насиченою, так що при вживанні його можна розводити водою за смаком.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Малина – 250 – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Готувати компот з малини на зиму на 3-літрову банку просто! Ягоди малини ретельно промиваємо під проточною водою. Від примірників з дефектами і від випадкового сміття позбавляємося. Промитим ягодам даємо трохи обсохнути.

Готуємо банки для компоту. Їх необхідно ретельно промити, простерилізувати і просушити. Також чинимо і з кришками.

Підготовлені ягоди малини висипаємо в банки. Заливаємо киплячою водою в зазначеній кількості, прикривають кришками. Витримуємо ягоди в гарячій воді протягом десяти хвилин. Потім воду з банки зливаємо в каструлю, додаємо в неї цукровий пісок і ставимо на плиту. Доводимо сироп до кипіння і повного розчинення цукру. Гарячим сиропом знову заливаємо малину в банках.

Закочує банки кришками. Перевертаємо їх догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо ковдрою і даємо повільно охолонути. Охолоджений компот прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Компот з малини Компот з малини на 1 літрову банку Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини на зиму