Варіння варення досить довгий процес, щоб заощадити час, але зберегти корисні властивості ягід, на зиму зробіть компоти. Наприклад, з малини та аґрусу у вас вийде смачний насичений напій красивого кольору.
Інгредієнти: на 3 л.
- Аґрус – 100 гр.
- Малина – 680 гр.
- М’ята свіжа – 5 – 10 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот з малини та аґрусу легко! Для початку переберіть ягоди малини від сміття і гілочок, залийте їх водою, потім акуратно злийте з ягід воду через друшляк.
Агрус переберіть, відірвіть хвостики й промийте, просушіть ягоди на паперових рушниках. Для того, щоб агрус не деформувалися при термообробці, проткніть голкою кожну ягоду.
Банки для компоту помийте з яким-небудь звичайним миючим засобом і стерилізуйте їх. Кришки прокип’ятіть. На дно чистих банок викладіть аґрус, потім малину, засипте ягоди цукром.
У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння. Залийте банки окропом і відразу загорніть їх кришками. Поставте остигати банки в перевернутому стані, укрийте їх теплим пледом. Після охолодження зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Агрус на зиму Компот з агрусу Компот з малини Компот з малини на 1 літрову банку Компот з малини на зиму