Незважаючи на однаковий склад ягідних компотів, існує не один спосіб їх приготування. Так методом проб і помилок вам вдасться підібрати той самий, який стане улюбленим. Щодо цього варіанту вам буде складно помилитися з-за простоти приготування. Сміливо зупиняйтеся на ньому і у вас все обов’язково вийде.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Малина – 500 гр.
  • Смородина червона – 500 – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з малини та смородини на 3 літрову банку без стерилізації на зиму. Спочатку отсыпаем потрібну кількість ягід, щоб дотримати всі пропорції. Так ви отримаєте бажаний результат.

Потім ягоди червоної смородини, як і малини, ретельно промиваємо і заливаємо чистою водою.

Через це час міняємо воду, видаливши з поверхні всі листочки і сміття, а потім відправляємо ягоди з водою на тихий вогонь. Після закипання додаємо до ягід цукровий пісок і варимо 20 хвилин, періодично помішуючи.

Паралельно з цим промиваємо і стерилізуємо баночки. Сам спосіб стерилізації суто на ваш розсуд.

На цьому етапі процес приготування компоту завершується. Залишається розлити у банки і закрити капроновими кришками. Зберігаємо цей напій тільки в холодильнику і опустошаем банки в перші три місяці.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот з малини на 3-х літрову банку Компот з малини та смородини Компот із смородини Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на зиму Червона смородина на зиму