Пропоную приготувати простий компот з малини в каструлі. Такий компот можна зварити як зі свіжою, так із замороженої малини. Влітку я намагаюся заготовити велику кількість корисних ягід. Малину я заморожую цілими ягодами і подрібненої протертою масою в силіконових формах для кексів.
Інгредієнти: на 3 л.
- Малина заморожена – 800 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Готувати компот з малини в каструлі просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з малини. Якщо ви також будете використовувати заморожені ягоди, то не потрібно їх попередньо розморожувати.
Просто дістаньте їх з морозильної камери приблизно за 5-7 хвилин до початку готування.
Візьміть каструлю з товстим дном і викладіть підготовлені ягоди.
Додайте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте у відповідності з власними смаковими уподобаннями.
Влийте приблизно 3 літри холодної води. Поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли цукровий пісок повністю розчиниться і компот закипить, зменшіть вогонь і варіть близько 5 хвилин.
А потім зніміть з вогню. Накрийте кришкою і залиште на 20-25 хвилин.
Охолоджений компот процідіть за допомогою дрібного сита, застеленого марлею, складеною в кілька шарів. Охолоджений компот подавайте порційно у красивих келихах або склянках. Готовий малиновий компот зберігайте в холодильнику не більше двох діб.
Приємного насолоди!
Компот з малини Компоти