Пропоную приготувати простий компот з малини в каструлі. Такий компот можна зварити як зі свіжою, так із замороженої малини. Влітку я намагаюся заготовити велику кількість корисних ягід. Малину я заморожую цілими ягодами і подрібненої протертою масою в силіконових формах для кексів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Малина заморожена – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати компот з малини в каструлі просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з малини. Якщо ви також будете використовувати заморожені ягоди, то не потрібно їх попередньо розморожувати.

Просто дістаньте їх з морозильної камери приблизно за 5-7 хвилин до початку готування.

Візьміть каструлю з товстим дном і викладіть підготовлені ягоди.

Додайте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте у відповідності з власними смаковими уподобаннями.

Влийте приблизно 3 літри холодної води. Поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли цукровий пісок повністю розчиниться і компот закипить, зменшіть вогонь і варіть близько 5 хвилин.

А потім зніміть з вогню. Накрийте кришкою і залиште на 20-25 хвилин.

Охолоджений компот процідіть за допомогою дрібного сита, застеленого марлею, складеною в кілька шарів. Охолоджений компот подавайте порційно у красивих келихах або склянках. Готовий малиновий компот зберігайте в холодильнику не більше двох діб.

Приємного насолоди!

Компот з малини Компоти