Нарізані нектарини з апельсинами розкладаються по банкам, заливаються окропом і залишають на півгодини. Потім вся рідина переливається в каструлю, до неї додається цукор і все доводиться до закипання. Фрукти заливаються отриманим сиропом і компот закочується.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Нектарин – 3 шт.
  • Апельсин – 0.25 шт.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Процес приготування:

Рецепт компоту з нектаринів і апельсинів на зиму простий у приготуванні! Перед початком приготування ретельно промиваємо під гарячою водою банки з содою. Потім стерилізуємо їх будь-яким підходящим способом. Нектарини також промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і нарізаємо часточками. Перекладаємо все в стерилізовану банку.

Апельсин промиваємо під проточною водою, обсушуємо за допомогою паперового рушника і нарізаємо невеликими шматочками, не зрізуючи шкірку. При необхідності також видаляємо кісточки. Відправляємо в банку з нарізаним нектаринами.

Ставимо на плиту кип’ятитися воду і заливаємо окропом нарізані фрукти. Прикриваємо банки кришками і даємо так постояти протягом півгодини, поки рідина трохи не охолоне.

Через деякий час зливаємо всю рідину з банки в каструлю. Додаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо температуру і варимо протягом декількох хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо фрукти в банках отриманим цукровим сиропом і закатуємо наш компот стерильними кришками. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на кілька годин до повного охолодження. Зберігаємо в темному, прохолодному місці. Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний вітамінний напій. Приємного апетиту!

Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот з нектаринів на зиму Компоти