В трилітрову банку закладаються нарізані яблука і ожина. Все заливають цукровим сиропом і закочується. Далі банку перевертається і залишають до повного остигання.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 3 шт.
  • Ожина – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з ожини і яблук на зиму? Яблука ретельно миємо, обсушуємо паперовим рушником, вирізаємо серцевину і нарізаємо великими шматочками. Банки стерилізуємо зручним способом і закладаємо туди фрукт.

Ожину спочатку перебираємо і прибираємо гнилі ягоди. Далі перекладаємо її на друшляк, ретельно промиваємо під холодною водою і залишаємо, поки вся рідина стече. Перекладаємо ягоди в банку з яблуками.

Готуємо цукровий сироп. у глибоку каструлю засипаємо цукровий пісок, заливаємо його питною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо готовим сиропом ожину з яблуками до країв.

Прикриваємо компот стерильною кришкою і закатываем з допомогою ключа або гвинтовий кришки.

Перевертаємо банку догори дном і перевіряємо герметичність. Далі закутуємо її в рушник або ковдру і залишаємо до повного охолодження на кілька годин або на ніч.

Відправляємо готовий напій у відповідний для зберігання місце. Дістаємо взимку і розливаємо смачний і корисний компот по склянках. Приємного апетиту!

Компот з ожини Компот з ожини в 3-х літрових банках на зиму Компот з ожини на зиму Компот з яблук на зиму Компоти