Ягоди ожини поміщаються в простерилизованную банку. До них засипається цукор, лимонна кислота і все заливається окропом. Компот відразу ж закочується кришкою, перевертається вверх дном і залишається до повного охолодження.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ожина – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Вода – 0.7 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з ожини на 1 літрову банку на зиму. Ягоди ожини для початку перебираємо, позбавляючись від усього сміття і можливо гнилих плодів. Викладаємо їх у друшляк і ретельно промиваємо під прохолодною водою. Даємо постояти, щоб вся зайва рідина скла.

Літрову банку стерилізуємо над парою 5 хвилин або робимо це іншим зручним способом.

Висипаємо туди промиту ожину. Зверху насипаємо цукровий пісок і лимонну кислоту. При бажанні можна додати більшу кількість цукру, щоб компот вийшов більш солодким.

В чайнику кип’ятимо питну воду і заливаємо їй вміст банки. Кришку кип’ятимо пару хвилин, накриваємо їй компот і відразу ж закатуємо. Обмотуємо банку рушником і балакаємо її в сторони, щоб цукровий пісок повністю розчинився. Далі перевертаємо її догори дном, закутуємо в ковдру або рушник і даємо так постояти до повного охолодження.

Охолоджений компот відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Відкриваємо його взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним і корисним напоєм. Приємного апетиту!

Компот з ожини Компот з ожини на зиму Компоти Ожина на зиму