Ожина заливається окропом на 3 хвилини, після чого отриманий відвар кип’ятиться в каструлі. Ягоди засипають цукром, і все заливається киплячою рідиною. Компот закочується кришками і залишається до повного охолодження.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ожина – 2 склянки
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 160 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з ожини в 2-х літрових банках на зиму. Ягоди ожини добре перебираємо і позбавляємося від усього сміття. Далі промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся вода.
Дволітрову банку ретельно миємо і засипаємо в неї ягоди. Можна додати більше, ніж в рецепті. Тоді компот вийде більш насиченим. У цей час окремо кип’ятимо в каструлі питну воду.
Наповнюємо банку окропом приблизно на половину, накриваємо кришкою і даємо постояти приблизно 3 хвилини, щоб вийшов відвар.
Виливаємо отриманий відвар в каструлю і доливаємо до нього залишився обсяг води. Доводимо до кипіння. До ягід засипаємо цукровий пісок.
Заливаємо киплячою рідиною ягоди з цукром і закатуємо компот кришкою.
Перевертаємо банку догори дном, закутуємо в ковдру або рушник і даємо постояти таким чином протягом 12 годин.
Охолоджений компот відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним напоєм. Приємного апетиту!
Компот з ожини Компот з ожини без стерилізації на зиму Компот з ожини на зиму Компоти Ожина на зиму