Ожина заливається окропом на 3 хвилини, після чого отриманий відвар кип’ятиться в каструлі. Ягоди засипають цукром, і все заливається киплячою рідиною. Компот закочується кришками і залишається до повного охолодження.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ожина – 2 склянки
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 160 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з ожини в 2-х літрових банках на зиму. Ягоди ожини добре перебираємо і позбавляємося від усього сміття. Далі промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся вода.

Дволітрову банку ретельно миємо і засипаємо в неї ягоди. Можна додати більше, ніж в рецепті. Тоді компот вийде більш насиченим. У цей час окремо кип’ятимо в каструлі питну воду.

Наповнюємо банку окропом приблизно на половину, накриваємо кришкою і даємо постояти приблизно 3 хвилини, щоб вийшов відвар.

Виливаємо отриманий відвар в каструлю і доливаємо до нього залишився обсяг води. Доводимо до кипіння. До ягід засипаємо цукровий пісок.

Заливаємо киплячою рідиною ягоди з цукром і закатуємо компот кришкою.

Перевертаємо банку догори дном, закутуємо в ковдру або рушник і даємо постояти таким чином протягом 12 годин.

Охолоджений компот відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося смачним напоєм. Приємного апетиту!

Компот з ожини Компот з ожини без стерилізації на зиму Компот з ожини на зиму Компоти Ожина на зиму