Брусниця – корисна ягода, яка зміцнює імунітет. До процесу приготування компоту з неї, слід ставитися дуже уважно. Найкраще промивати її в друшляку, щоб не пошкодити тонку шкірку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Брусниця – 600 гр.
  • Вода – 1,5 – 2 л
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Рецепт компоту з брусниці та яблук без стерилізації на 3-літрову банку на зиму гранично простий! Готуємо 3-літрову банку для закачування компоту. Насипаємо на губку трохи харчової соди і починаємо очищати банку і кришку. Потім промиваємо їх і стерилізуємо близько 15-20 хвилин.

Необхідну кількість брусниці висипаємо в друшляк. Акуратно промиваємо її прохолодною водою. Коли зайва рідина стече і брусниця підсохне, висипаємо її в банку.

Очищену воду наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння на великому вогні. Потім акуратно, щоб банка не лопнула, вливаємо окріп до «плічок». Накриваємо ємність кришкою і вкриваємо тару теплою ковдрою на 20 хвилин.

Зливаємо з банки рідину назад в каструлю. Додаємо в неї цукор і чекаємо, поки сироп закипить. Потім варимо його, злегка помішуючи, 5 хвилин. Заливаємо настій в банку з брусницею.

Закатуємо ємність кришкою. Перевертаємо її і закутуємо. Компот повинен поступово остигати в умовах кімнатної температури. Коли це станеться, переносимо тару з напоєм в темне, прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Компоти