Полуничний компот – неймовірно смачний і ароматний домашній напій! Його можна подавати як повсякденне ласощі або урізноманітнити їм святковий стіл. Адже взимку полуничний напій приносить особливу насолоду!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 140 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Вода – 0.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з полуниці без стерилізації на 1 літрову банку на зиму. Полуницю ретельно промиваємо і видаляємо черешки.

Заливаємо воду в каструлю і відправляємо її на плиту, чекаємо, поки вона закипить.

Полуницю пересипаємо в друшляк і опускаємо їх у каструлю на 2 хв

Для того щоб полуниця більше розм’якшилася, зачерпніть друшляком воду.


Даємо стекти воді повністю з ягід і перекладаємо їх у заздалегідь стерилізовану банку. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити розм’якшену полуницю.

Тепер засипаємо цукор в каструлю і варимо сироп, до його повного розчинення.

Підготуємо кришки для закачування: для цього промиємо їх і прокип’ятимо.

З киплячого сиропу зливаємо піну.


І заливаємо сироп в банку з полуницею.

Закатуємо банку і перевертаємо її догори дном. Вкриваємо її теплим пледом і залишаємо в такому вигляді остигати на ніч.

Приємного апетиту!

Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці на 3 літри Компот з полуниці на зиму Компоти