Солодкий, ароматний компот з груш готується з додаванням меду, що надає йому красивий золотистий колір і ніжний присмак. В такому компоті зберігаються всі корисні властивості груш з-за бланшування, а зберігається він довго і практично в будь-яких умовах.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Груша – 6 шт.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Вода – 1.5 л
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Мед – 5 ст. л.
  • Лимон – 2 гуртка

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з груш з лимонною кислотою на 2 літрову банку на зиму. Готуємо всі необхідні для приготування страви.

Промиваємо груші, розрізаємо їх на часточки і закладаємо в каструлю, де бланшируем близько 5 хвилин, засипавши лимонну кислоту.

Для сиропу заливаємо в каструлю літр води, цукор і мед. Доводимо сироп до кипіння і знімаємо з вогню.

Груші кладемо в 2-х літрову банку або розкладаємо по двох літровим банкам. Також кладемо лимон.

Заливаємо сиропом груші.

Закриваємо банку кришкою і стерилізуємо приблизно 20 хвилин. Після цього закатуємо компот, даємо йому охолонути при кімнатній температурі. Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти