Полуниця відрізняється недовгим періодом врожайності. І кожна господиня задається питанням: як же продовжити можливість насолоджуватися цими соковитими ягодами, які так люблять домочадці. У цьому допоможе рецепт компоту з полуниць на зиму на 3 літри, він збереже соковитість і натуральну солодкість ягід у присвяченому напої.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Полуниця 400 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з полуниці на зиму на 3 літри. Банку для компоту з полуниці стерилізувати, кришки для закочування обдати окропом. Ягоди полуниці перебрати, видалити хвостики, промити очищену полуницю під холодною водою кілька разів. Викласти в підготовлену банку ягоду приблизно на 1/3 від обсягу.

У каструлі закип’ятити воду. Залити окріп в банку, прикрити кришкою і залишити на 20 хвилин.

Коли вода забарвиться в рожевий полуничний колір, злити її назад в каструлю.

Каструлю з водою знову поставити на вогонь, всипати цукор. Варити сироп до повного розчинення цукру.

Готовим сиропом залити полуницю в банку. Банку з компотом з полуниць на зиму на 3 літри закатати. Укутати банку теплою ковдрою, дати охолонути в темному місці. Потім можна буде переставити банки з полуничним компотом в льох або холодильник для зберігання. Приємного апетиту!

Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці на 3 літри Компот з полуниці на зиму Компоти