Полуниця відрізняється недовгим періодом врожайності. І кожна господиня задається питанням: як же продовжити можливість насолоджуватися цими соковитими ягодами, які так люблять домочадці. У цьому допоможе рецепт компоту з полуниць на зиму на 3 літри, він збереже соковитість і натуральну солодкість ягід у присвяченому напої.
Інгредієнти: на 3 л.
- Полуниця 400 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з полуниці на зиму на 3 літри. Банку для компоту з полуниці стерилізувати, кришки для закочування обдати окропом. Ягоди полуниці перебрати, видалити хвостики, промити очищену полуницю під холодною водою кілька разів. Викласти в підготовлену банку ягоду приблизно на 1/3 від обсягу.
У каструлі закип’ятити воду. Залити окріп в банку, прикрити кришкою і залишити на 20 хвилин.
Коли вода забарвиться в рожевий полуничний колір, злити її назад в каструлю.
Каструлю з водою знову поставити на вогонь, всипати цукор. Варити сироп до повного розчинення цукру.
Готовим сиропом залити полуницю в банку. Банку з компотом з полуниць на зиму на 3 літри закатати. Укутати банку теплою ковдрою, дати охолонути в темному місці. Потім можна буде переставити банки з полуничним компотом в льох або холодильник для зберігання. Приємного апетиту!
Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці на 3 літри Компот з полуниці на зиму Компоти