Алича – це різновид сливи, однак за смаком досить значно відрізняється від неї. З аличі виходить відмінний компот – освіжаючий, з кислинкою і дуже ароматний. Щоб спростити процес, можна обійтися без звичної стерилізації. Необхідно лише ретельно помити банки і кришки. Також важливим етапом приготування компоту буде повільне охолодження банок після закачування – у цей час і відбувається стерилізація, яка не вимагає зусиль з нашого боку.


Інгредієнти: на 9 л.

  • Алича (з кісточками) – 2 кг
  • Цукор-пісок – 3 склянки
  • Лимонна кислота – 3 щіпки
  • Вода – 6 – 7 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з аличі без стерилізації. Аличу грунтовне промиваємо, видаляючи з поверхні весь пил і забруднення. Даємо воді після промивання стекти.

Банки і кришки моєму і просушуємо. В чисті банки укладаємо аличу, розділяючи загальну кількість плодів рівномірно по всім банкам.

Засипаємо цукровий пісок поверх аличі.

Воду в зазначеному кількість доводимо до кипіння окремо. Заливаємо окропом аличу в банках доверху. Відразу закатуємо кришками. Банки перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою. Даємо компоту повільно охолонути. Після охолодження прибираємо в місце зберігання.

Приємного апетиту!

Компот з аличі Компот з аличі на 3-х літрову банку Компот з аличі на зиму Компоти