Солодкість і аромат полуниці і нотки цитрусових чудово гармоніюють в одному напої. Замість цукру будемо використовувати мед, щоб наш зимовий компот став ще більш корисним і смачним. Заготівлю зробимо, виключаючи стерилізацію банок в 2 етапи і зберігатися вона зможе до 3-х років.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця – 350 гр.
  • Лимон 0.25 шт.
  • Мед – 2 – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Готувати компот з полуниці з лимоном на зиму легко! Лимон облийте окропом, промокніть рушником і розріжте на 4 частини, а потім одну частину наріжте на невеликі шматочки, видаляючи кісточки.

Ягоду промийте, видаліть сміття і укладіть на дно стерильної банки.

Засипте в банку лимон.

Покладіть мед в тару з полуницею.

Влийте до самого верху окріп в банку і прикрийте прокип’яченої раніше кришкою. Укутайте заготівлю рушником і відставте в сторону на 1,5 години.

Вилийте сироп в сотейник, використовуючи спеціальну кришку з отворами, і поставте на вогонь.

Коли рідина закипить – влийте її в банку, загорніть і укрийте ковдрою і дайте повільно охолонути протягом 12 годин.

Приємного апетиту!

Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці на 1 літрову банку Компот з полуниці на 3 літри Компот з полуниці на зиму Компоти Полуниця на зиму