Солодкість і аромат полуниці і нотки цитрусових чудово гармоніюють в одному напої. Замість цукру будемо використовувати мед, щоб наш зимовий компот став ще більш корисним і смачним. Заготівлю зробимо, виключаючи стерилізацію банок в 2 етапи і зберігатися вона зможе до 3-х років.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця – 350 гр.
- Лимон 0.25 шт.
- Мед – 2 – 3 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати компот з полуниці з лимоном на зиму легко! Лимон облийте окропом, промокніть рушником і розріжте на 4 частини, а потім одну частину наріжте на невеликі шматочки, видаляючи кісточки.
Ягоду промийте, видаліть сміття і укладіть на дно стерильної банки.
Засипте в банку лимон.
Покладіть мед в тару з полуницею.
Влийте до самого верху окріп в банку і прикрийте прокип’яченої раніше кришкою. Укутайте заготівлю рушником і відставте в сторону на 1,5 години.
Вилийте сироп в сотейник, використовуючи спеціальну кришку з отворами, і поставте на вогонь.
Коли рідина закипить – влийте її в банку, загорніть і укрийте ковдрою і дайте повільно охолонути протягом 12 годин.
Приємного апетиту!
Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці на 1 літрову банку Компот з полуниці на 3 літри Компот з полуниці на зиму Компоти Полуниця на зиму