Простий і швидкий варіант фруктових закаток на зиму з яблук з додаванням цитрусових. Готовий компот має дуже ненав’язливий смак і насичений аромат з нотками апельсина.
Інгредієнти: на 2 л.
- Ранетки – 6 – 8 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода питна – 1.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з ранеток і апельсина на 2-літрову банку на зиму. Цитрус гарненько промиваємо під струменем води, знімаємо шкірку, але не викидаємо її, так як нам вона ще стане в нагоді. Очищену м’якоть розбираємо на шматочки і викладаємо на дно стерильної банки.
Яблука також промиваємо, видаляємо плодоніжки й розрізаємо на четвертинки, виймаємо насіння. Нарізані плоди додаємо в банку і заливаємо крутим окропом, залишаємо прогріватися на 10-15 хвилин.
Після закінчення часу, зливаємо розчин у каструлю відповідного розміру і відправляємо на плиту.
У воду додаємо цукровий пісок, шкірку апельсина і ретельно перемішуємо. Варіння продовжуємо 10-12 хвилин після закипання.
Знімаємо з вогню, виловлюємо шкірку і до самого верху заливаємо банки сиропом, закручуємо кришки. Для перевірки герметичності – перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо на добу.
Готовий напій зберігаємо в темному і прохолодному місці без потрапляння прямих сонячних променів. Насолоджуйтесь!
Компоти