Простий і швидкий варіант фруктових закаток на зиму з яблук з додаванням цитрусових. Готовий компот має дуже ненав’язливий смак і насичений аромат з нотками апельсина.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки – 6 – 8 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода питна – 1.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з ранеток і апельсина на 2-літрову банку на зиму. Цитрус гарненько промиваємо під струменем води, знімаємо шкірку, але не викидаємо її, так як нам вона ще стане в нагоді. Очищену м’якоть розбираємо на шматочки і викладаємо на дно стерильної банки.

Яблука також промиваємо, видаляємо плодоніжки й розрізаємо на четвертинки, виймаємо насіння. Нарізані плоди додаємо в банку і заливаємо крутим окропом, залишаємо прогріватися на 10-15 хвилин.

Після закінчення часу, зливаємо розчин у каструлю відповідного розміру і відправляємо на плиту.

У воду додаємо цукровий пісок, шкірку апельсина і ретельно перемішуємо. Варіння продовжуємо 10-12 хвилин після закипання.

Знімаємо з вогню, виловлюємо шкірку і до самого верху заливаємо банки сиропом, закручуємо кришки. Для перевірки герметичності – перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо на добу.

Готовий напій зберігаємо в темному і прохолодному місці без потрапляння прямих сонячних променів. Насолоджуйтесь!

Компоти