Чудова і корисна заміна пакетованим сокам і газировкам. Такий напій припаде до душі, як дорослим, так і дітям. До того ж, в рецепті використовуються цільні яблука і ягоди, а значить, їх можна використовувати, як окремі ласощі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ранетки – 500 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Чорноплідна горобина – 700 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з ранеток і черноплодки на зиму? Готування слід починати з підготовки основного інгредієнта – ранеток. Слід перебрати і залишити тільки хороші плоди, без гниття і слідів паразитів. Ретельно промиваємо й обсушуємо.
Горобину висипаємо на друшляк і промиваємо під струменем води, прибираючи всі зіпсовані і м’які ягоди, не забуваємо вибрати всі листочки і гілочки.
Далі стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним способом.
Готуємо сироп: змішуємо воду з цукровим піском і постійно помішуючи, доводимо до кипіння, продовжуємо варіння 5-7 хвилин. В підготовлену тару викладаємо ранетки і додаємо 2-3 жмені чорної горобини. Банки заливаємо киплячим сиропом і відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки.
Банки залишаємо на столі, під ковдрою, до повного охолодження і потім прибираємо в темне місце або відразу подаємо до столу. Приємного апетиту
Компоти