Чудова і корисна заміна пакетованим сокам і газировкам. Такий напій припаде до душі, як дорослим, так і дітям. До того ж, в рецепті використовуються цільні яблука і ягоди, а значить, їх можна використовувати, як окремі ласощі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 500 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Чорноплідна горобина – 700 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з ранеток і черноплодки на зиму? Готування слід починати з підготовки основного інгредієнта – ранеток. Слід перебрати і залишити тільки хороші плоди, без гниття і слідів паразитів. Ретельно промиваємо й обсушуємо.

Горобину висипаємо на друшляк і промиваємо під струменем води, прибираючи всі зіпсовані і м’які ягоди, не забуваємо вибрати всі листочки і гілочки.

Далі стерилізуємо банки і кришки будь-яким зручним способом.

Готуємо сироп: змішуємо воду з цукровим піском і постійно помішуючи, доводимо до кипіння, продовжуємо варіння 5-7 хвилин. В підготовлену тару викладаємо ранетки і додаємо 2-3 жмені чорної горобини. Банки заливаємо киплячим сиропом і відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки.

Банки залишаємо на столі, під ковдрою, до повного охолодження і потім прибираємо в темне місце або відразу подаємо до столу. Приємного апетиту

Компоти