Компот, приготований з сибірських – райських яблук з додаванням ірги – це справжнє джерело вітамінів, яких так потребує наш організм на протязі всіх холодних місяців. У цьому напої містяться вітаміни групи А, В і D, тому таку закатку на зиму сміливо можна назвати «вітамінної».


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 400 гр.
  • Ірга – 300 гр.
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 750 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з ранеток і ірги на 3-літрову банку на зиму, насамперед промиваємо ранетки, відбираємо тільки цілі плоди без пошкоджень і видаляючи хвостики.

Ягоди теж ретельно промиваємо, прибираючи всі листочки і гілочки.

Банки і кришки стерилізуємо так, як вам зручно (з допомогою духової шафи, мікрохвильовій печі).

В чисту суху тару кладемо ранетки, іргу і кілька листків вишні, для додання чарівного аромату нашому компоту.

Готуємо солодку заливку: у каструлю або таз відповідного розміру, вливаємо 3 літри фільтрованої води і доводимо до кипіння. З появою перших бульбашок, додаємо цукор і ретельно перемішуємо. Зменшуємо вогонь і варимо, постійно перемішуючи, до повного розчинення цукрового піску.

Банки з фруктами і ягодами заливаємо до «шийки» цукровим сиропом і закатуємо за допомогою спеціальної машинки.

Перевертаємо і чекаємо повного остигання. Прибираємо в місце зберігання або відразу подаємо до столу. Насолоджуйтесь!

Компот з ірги Компот з ірги на зиму Компоти