Тільки уявіть, як приємно буде відкрити взимку компот з груш з легким ароматом кориці. Його можна подати до столу на свято або взяти з собою в дорогу. Такий напій нагадає про яскравих літніх днях і наповнить вітамінами.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 1 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кориця – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з груш з корицею на зиму. Банки для компоту помийте п стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.

Влийте в каструлю воду і додайте цукор, зваріть сироп.

Груші помийте, великі плоди розріжте на четвертинки. У кожну банку покласти груші і по половині палички кориці, залийте гарячим сиропом. Банки прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Потім злийте сироп з банок знову в каструлю, доведіть його до кипіння і знову залити в банки, залиште на 10 хвилин.

Останній раз злийте сироп в каструлю, додайте сік одного лимона, доведіть до кипіння і залийте банки. Загорніть кришки і залиште компот до повного охолодження при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти