Чорна смородина – одна з найбільш корисних ягід, яку тільки можна виростити на власній дачі, а потім приготувати з неї, у поєднанні з ранетами, обладнаний компот, який сподобається всім, без винятку. Компот закочується без стерилізації, що дуже спрощує процес приготування.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 350 – 500 гр.
  • чорна Смородина чи Смородина червона – 300 – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати компот з ранеток і смородини на 3-х літрову банку на зиму? Підготуємо основні інгредієнти: ягоди ретельно промиваємо, прибираючи всі листочки і смітинки, яблука також відчищаємо від хвостиків.

В трилітрову банку щільно укладаємо яблука.

До ранеткам висипаємо ягоди смородини (підійде як червоний, так і чорна).

В каструлю з емальованим покриттям вливаємо три літри і доводимо до кипіння. Далі додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення кристалів, даючи сиропу знову закипіти.

У наповнені банки виливаємо гарячу суміш і зверху, нещільно, прикриваємо кришку.

Даємо заповненим банкам трохи остудитися.

Через годину зливаємо сироп назад в каструлю, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння.

Киплячий сироп вливаємо в банку з ягодами і фруктами, закатуємо за допомогою спеціальної машинки, перевертаємо і накриваємо рушником до повного охолодження. Далі прибираємо в місце для зберігання. Приємного апетиту!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на зиму Чорна смородина на зиму