Безпрограшне поєднання солодких ранеток і зеленого винограду – це не тільки дуже багатий вітамінами напій, але і дуже смачний. Взимку з легкістю допоможе заповнити баланс не хапають мікроелементів і кислот, незважаючи на елементарне приготування.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Ранетки – 300 – 350 гр.
  • Виноград – 150 – 200 гр.
  • Для сиропу: –
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 1.5 ч. л.
  • Вода питна – 2 л.

Процес приготування:

Готувати компот з ранеток і винограду на зиму просто! Для цього рецепта підійдуть, як великі ранетки, так і дрібні. Яблука ретельно промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо не товстими скибочками (якщо у вас дрібні – на четвертинки), видаляють серцевину і насіння.

Виноград необхідно перебрати, видаляючи всі зіпсовані ягоди. Цілі плоди відокремлюємо від гілочок, промиваємо й обсушуємо.

По стерильним банкам розкладаємо підготовлені інгредієнти і заливаємо окропом, даємо настоятися протягом 7-10 хвилин. Потім воду зливаємо в каструлю і на повільному вогні доводимо до кипіння, додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення. Варіння продовжуємо ще близько 5 хвилин.

Після повного розчинення кристалів, додаємо лимонну кислоту і киплячим сиропом заливаємо банки з фруктами. Відразу ж закатуємо, ставимо на кришки і закутуємо в ковдру приблизно на 1 добу.

Наш компот готовий, прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду на 1 літрову банку на зиму Компот з винограду на 2-х літрову банку на зиму Компот із зеленого винограду Компоти