Яблука закладаються в банку, заливаються окропом і залишають на 15 хвилин. Отриманий відвар переливається в каструлю, до нього додається цукор і все доводиться до кипіння. Готовий сироп переливається до ранеткам і все закочується кришками.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з ранеток на 2-х літрову банку без стерилізації. Для початку ставимо кип’ятитися воду. В цей час перебираємо яблука і вибираємо стиглі, цілі плоди. Ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику.

Наповнюємо яблуками дволітрову банку приблизно на 1/3 і заливаємо їх окропом. Прикриваємо заготівлю кришкою і даємо постояти таким чином протягом 15 хвилин, щоб яблука прогрілися зсередини.

Надягаємо на банку кришку з отворами і переливаємо отриманий відвар в каструлю, в якій кип’ятилася вода. Додаємо цукровий пісок і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи, і варимо, поки цукор повністю не розчиниться.

Переливаємо отриманий сироп назад до яблук. На цей раз заповнюємо банку рідиною до самих країв, щоб зверху не залишалося місця.

Закатуємо компот кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру або плед і залишаємо на ніч до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Розливаємо напій по склянках, подаємо до столу і насолоджуємося приголомшливим смаком. Приємного апетиту!

Компоти