Яблука заливаються окропом і потім отриманий відвар переливається в каструлю. У нього додає цукор, лимонна кислота і все доводиться до кипіння. Сироп вирушає назад до ранеткам і компот закочується. Він виходить дуже смачний і в міру солодкий.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з ранеток на 3-х літрову банку з лимонною кислотою на зиму, наливаємо в глибоку каструлю воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В цей час перебираємо ранетки і вибираємо з них цілі, непошкоджені плоди. Ретельно промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Потім протикаємо яблука за допомогою зубочистки або вилки в декількох місцях, щоб шкірка не лопнула при нагріванні.
Заповнюємо банку ранетками приблизно на 1/3. Можна покласти їх більше, щоб компот вийшов більш насиченим.
Заливаємо окріп в банку з яблуками до самих країв.
Прикриваємо кришкою і даємо постояти таким чином 15 хвилин, щоб вийшов відвар.
Надягаємо на банку кришку з отворами і зливаємо всю рідину в каструлю, в якій кип’ятилася вода.
Засипаємо туди цукровий пісок, лимонну кислоту і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи, і варимо близько двох хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.
Переливаємо одержаний цукровий сироп назад в банку з ранетками до країв. Закатуємо компот кришкою.
Перевертаємо банку догори дном, накриваємо пледом або рушником і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Дістаємо взимку. розливаємо по склянках і насолоджуємося неймовірно смачним компотом. Приємного апетиту!
Компоти