Корисний і смачний напій з дачних яблук в поєднанні з цитрусами або одягають – прекрасна альтернатива купівельними газировкам з купою барвників, яка напевно сподобається дітям і їх батькам!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 8 – 10 шт.
  • Лимон – 0.33 шт.
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з ранеток з апельсином на зиму? Для початку необхідно підготувати банки або бутлі, в яких ви бажаєте закатати компот. Проводимо стерилізацію в духовій шафі або за допомогою водяної лазні – тут вже кому як більше подобається.

Яблука ретельно промиваємо під струменем води, зачищаємо всі пошкоджені місця до незайманої м’якоті.

Цитруси обдаємо окропом для того, щоб шкірка віддала нам ефірні масла, і аромат був більш насиченим.

З чистих ранеток знімаємо шкірку, робити це простіше всього овочечисткою.

М’якоть ріжемо невеликими шматочками або просто на чотири частини і обов’язково позбавляємося від насіннєвої коробочки.

Лимон і апельсин нарізаємо кільцями або півкільцями товщиною від 0,5 до 1 сантиметра.

На дно банок викладаємо фруктове асорті, заповнюємо не більш ніж наполовину.

Кип’ятимо воду і заливаємо тару до самого горлечка», зверху прикриваємо кришкою і залишаємо грітися мінімум на 10-15 хвилин.

Потім зливаємо розчин в каструлю і додаємо цукровий пісок, і на повільному вогні доводимо до кипіння.

Гарячим сиропом заливаємо банки і закатуємо. Для перевірки герметичності перевертаємо догори дном і залишаємо на столі мінімум на добу. Зберігаємо в льосі або підвалі. Приємного апетиту!

Компоти