Домашній освіжаючий напій легко приготувати з ревеню і полуниці. Компот виходить в міру солодким і приємним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Ревінь – 3 шт.
- Полуниця – 200 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- М’ята свіжа – для прикраси
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з ревеню і полуниці з м’ятою, для початку підготуємо всі інгредієнти. Полуницю і ревінь ретельно промиваємо під холодною водою.
Знімаємо шкірку з ревеню, потім нарізаємо його на невеликі кубики.
Кладемо інгредієнт в каструлю і заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо 1-2 хвилини.
Полуницю заздалегідь позбавляє від хвостиків. Ягоди додаємо в компот разом з цукром, перемішуємо і варимо ще 7-10 хвилин. Знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Охолоджений компот розливаємо по склянках, прикрасивши листочками свіжої м’яти. Готово!
Компот з ревеню Компоти Страви з ревеню