Листковий пиріг з ревенем виходить хрустким, з соковитою начинкою. Стебла рослини додадуть випічці приємний солодкуватий смак і запам’ятовується аромат.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто дріжджове – 2 шт.
  • Ревінь – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • М’ята свіжа – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до готування пирогас ревенем з листкового тіста. Ревінь промиваємо під водою і нарізаємо дрібними кубиками.

Крохмаль заливаємо холодною водою. Досить буде половини склянки. Перемішуємо і залишаємо набухати.

Нарізаний ревінь заливаємо 50 мл води, засипаємо цукром і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, додаємо крохмаль, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Суміш з ревеню перемелюємо до стану кащицы. Начинка готова.

Заздалегідь розморожуємо два пласта листкового тіста. Перший викладаємо на деко, на нього рівномірно розподіляємо начинку.

Закриваємо начинку другим шаром тесту. Робимо невеликі розрізи. Обмазуємо збитим яйцем і посипаємо кунжутом. Випікаємо в духовці 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовий пиріг подаємо до столу, прикрасивши свіжою м’ятою. Випічка буде смачною як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню