Якщо ви вирішили обійтися без додаткової стерилізації, то радимо додати в компот лимонну кислоту. Крім додаткової кислинки, вона сприяє тривалому зберіганню консервації.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 1 ст. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з груш з лимонною кислотою на зиму, груші ретельно вимиваємо з використанням губки або щітки. Потім просушуємо або відразу ж витираємо зайву рідину паперовим рушником.

Кожен плід розрізаємо на кілька шматочків, з яких в подальшому видаляємо серцевину і кісточки.

Каструлю наповнюємо водою і ставимо на невеликий вогонь. Після того, як вода закипіла, опускаємо в неї груші одночасно з цукровим піском. Всі добре розмішуємо і вимикаємо відразу після закипання. Даємо фруктів настоятися не більше п’яти хвилин.

В цей час стерилізуємо промиті банки. Після чого приступаємо до їх наповнення. Акуратно розливаємо компот черпаком, додаючи в кожну банку лимонну кислоту.

Закриваємо грушевий компот простий капроновою кришкою і загортаємо в ковдру. Зберігаємо напій в холодильнику не більше трьох місяців з моменту приготування.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти