Ревінь – прекрасне літнє рослина, яка дуже мало і рідко використовується в кулінарії. І це – дуже даремно, адже стебла ревеню володіють приємним смаком і пікантною кислинкою. Крім як для начинки пирога, ревінь чудово підходить для компоту. Перш ніж викидати ревінь, спробуйте цей простий рецепт.
Інгредієнти: на 3 л.
- Ревінь – 0,4 кг
- Цукор-пісок – 1 – 2 склянки
- Корінь імбиру – 100 гр.
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з ревеню з імбиром, зберіть свіжий ревінь або, якщо ви заморожуєте, візьміть заморожений. Промийте його в проточній воді від піску та інших забруднень.
Видаліть листя від стебел. Беріть обов’язково молодий ревінь, він менш кислий – для компоту це добре.
Обережно зніміть зі стебел рослини тонку шкірку з усіх боків.
Потім потрібно нарізати стебла на невеликі коротенькі шматочки, можете ще раз промити рослина.
Відміряйте потрібну кількість цукру і наріжте імбир або натріть його на тертці корінь.
Для початку зваріть в каструлі з водою сироп з води і цукру, а потім, в киплячий сироп, додайте ревінь, імбир. Після закипання компоту проваріть його хвилин п’ять і вимикайте вогонь.
Готовий компот подавайте в охолодженому вигляді, він відмінно освіжає у спекотні дні!
Компот з ревеню Компоти