Ревінь – прекрасне літнє рослина, яка дуже мало і рідко використовується в кулінарії. І це – дуже даремно, адже стебла ревеню володіють приємним смаком і пікантною кислинкою. Крім як для начинки пирога, ревінь чудово підходить для компоту. Перш ніж викидати ревінь, спробуйте цей простий рецепт.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ревінь – 0,4 кг
  • Цукор-пісок – 1 – 2 склянки
  • Корінь імбиру – 100 гр.
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з ревеню з імбиром, зберіть свіжий ревінь або, якщо ви заморожуєте, візьміть заморожений. Промийте його в проточній воді від піску та інших забруднень.

Видаліть листя від стебел. Беріть обов’язково молодий ревінь, він менш кислий – для компоту це добре.

Обережно зніміть зі стебел рослини тонку шкірку з усіх боків.

Потім потрібно нарізати стебла на невеликі коротенькі шматочки, можете ще раз промити рослина.

Відміряйте потрібну кількість цукру і наріжте імбир або натріть його на тертці корінь.

Для початку зваріть в каструлі з водою сироп з води і цукру, а потім, в киплячий сироп, додайте ревінь, імбир. Після закипання компоту проваріть його хвилин п’ять і вимикайте вогонь.

Готовий компот подавайте в охолодженому вигляді, він відмінно освіжає у спекотні дні!

Компот з ревеню Компоти