Садові ягоди поміщаються в банку і заливаються цукровим сиропом з лимонною кислотою. Всі закочується кришками, банки перевертаються догори дном і залишають до повного остигання.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Ожина – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 280 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2.8 л.

Процес приготування:

Готувати компот з садової ожини на зиму просто! Ягоди ожини перебираємо, прибираємо ягоди з дефектами і промиваємо під проточною водою. Відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки вся рідина стече.

Банки заздалегідь стерилізуємо і акуратно закладаємо в них ожину, щоб ягоди не пом’ялися.

Беремо глибоку каструлю і висипаємо туди цукровий пісок, лимонну кислоту і перемішуємо.

Далі вливаємо туди питну воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи, і варимо ще 2 хвилини, щоб цукор повністю розчинився.

Акуратно заливаємо сироп до «плічок» банки і закатуємо її стерильною кришкою.

Тепер перевертаємо банку з компотом догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і залишаємо на ніч, щоб все повністю охололо.

Готовий компот відправляємо в темне прохолодне місце для зберігання. Напій можна зберігати протягом 12-14 місяців. З нього можна зробити лід, залити їм вівсяні пластівці або розлити по склянках і випити в чистому вигляді. Приємного апетиту!

Компот з ожини Компот з ожини на зиму Компоти Ожина на зиму