Такий компот сподобається тим, хто любить дуже легкі ягідні напої. Суниця сама по собі не володіє таким насиченим соком, як вишня або полуниця, тому компот з неї вийде слабо концентрований, але дуже освіжаючий і річний.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 2.5 л.
  • Суниця – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування компоту з суниці луговий на зиму смачний! Ретельно переберіть суницю, позбавляючись від дрібного сміття, зіпсованих і недозрілих плодів. Цей етап дуже важливий, так як буквально пару ягід можуть сильно зіпсувати смак всієї закачування. Промийте суницю в тазику з водою, акуратно перемішуючи її рукою в перебігу декількох хвилин. Зберіть з поверхні весь новий сміття, злийте воду і сполосніть суницю в друшляку під слабким струменем. Розкладіть ягоди на рушник і дайте їм трохи підсохнути.

Обірвіть чашолистки і покладіть ягоди в попередньо підготовлену банку. Підготовка тари для закаток полягає в її стерилізації, зробити це можна безліччю способів.

У каструлю, залийте воду, додайте цукор і поставте на вогонь. Доведіть рідину до кипіння, постійно помішуючи, і варіть кілька хвилин до повного розчинення цукру.

В декілька заходів тонким струменем влийте сироп в банку. Це робиться для того, щоб скло встиг прогрітися і не тріснуло. Прикрийте банку кришкою і залиште настоюватися на 15-20 хвилин.

після вказаного часу злийте рідину з банки в каструлю і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи, і варіть близько 2-3 хвилин.

Знову в кілька підходів залийте сироп в банку з ягодами і загорніть її кришкою під ключ. Переверніть догори дном, укутайте щільним ковдрою і залиште до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Компот із суниці на зиму Компоти Узвар із суниць Узвар із суниць у 3-х літрових банках на зиму