Такий компот сподобається тим, хто любить дуже легкі ягідні напої. Суниця сама по собі не володіє таким насиченим соком, як вишня або полуниця, тому компот з неї вийде слабо концентрований, але дуже освіжаючий і річний.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 2.5 л.
- Суниця – 200 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з суниці луговий на зиму смачний! Ретельно переберіть суницю, позбавляючись від дрібного сміття, зіпсованих і недозрілих плодів. Цей етап дуже важливий, так як буквально пару ягід можуть сильно зіпсувати смак всієї закачування. Промийте суницю в тазику з водою, акуратно перемішуючи її рукою в перебігу декількох хвилин. Зберіть з поверхні весь новий сміття, злийте воду і сполосніть суницю в друшляку під слабким струменем. Розкладіть ягоди на рушник і дайте їм трохи підсохнути.
Обірвіть чашолистки і покладіть ягоди в попередньо підготовлену банку. Підготовка тари для закаток полягає в її стерилізації, зробити це можна безліччю способів.
У каструлю, залийте воду, додайте цукор і поставте на вогонь. Доведіть рідину до кипіння, постійно помішуючи, і варіть кілька хвилин до повного розчинення цукру.
В декілька заходів тонким струменем влийте сироп в банку. Це робиться для того, щоб скло встиг прогрітися і не тріснуло. Прикрийте банку кришкою і залиште настоюватися на 15-20 хвилин.
після вказаного часу злийте рідину з банки в каструлю і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи, і варіть близько 2-3 хвилин.
Знову в кілька підходів залийте сироп в банку з ягодами і загорніть її кришкою під ключ. Переверніть догори дном, укутайте щільним ковдрою і залиште до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Компот із суниці на зиму Компоти Узвар із суниць Узвар із суниць у 3-х літрових банках на зиму