Приємний солодкий смак і тонкий аромат компоту з яблук і чорноплідної горобини оцінять і дорослі, і діти. Ягоди чорноплідної горобини фарбують компот в красивий червоний колір і після термообробки абсолютно перестають в’язати.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Яблука – 2 – 3 шт.
  • Чорноплідна горобина – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 150 – 200 гр.
  • Вода питна – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з яблук з чорноплідної горобини на зиму, заздалегідь підготуйте тару для компоту, її потрібно добре помити і простерилізувати. Ягоди чорноплідної горобини помийте і відкиньте на друшляк.

В банку покладіть горобину, вона приблизно повинна заповнити ¼ об’єму.

Яблука помийте, розріжте навпіл і видаліть серцевину з кісточками. Часточки яблук складіть в банку.

У каструлю налийте необхідну кількість води, всипте цукор, доведіть сироп до кипіння і варіть 3-4 хвилини. Потім влийте гарячий сироп в банку, закрийте кришкою і залиште закачування до повного охолодження при кімнатній температурі. Зберігайте компот в прохолодному місці, без доступу сонячних променів.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компоти