Виноград з вишнею закладаються в банку і заливаються окропом. Через 20 хвилин вся рідина переливається в каструлю, до неї додається цукор і все доводиться до кипіння. Ягоди заливаються сиропом і компот закочується. Виходить неймовірно смачно.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 1.5 кг
- Виноград – 5 – 7 гілок
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з винограду і вишні на 3 літрову банку на зиму? Для початку ретельно промиваємо виноград і ягоди вишні під проточною водою. Потім відкидаємо їх на друшляк і залишаємо, поки вся рідина повністю не стече.
Добре промиваємо під гарячою водою з содою банки. Далі стерилізуємо їх будь-яким зручним способом і розкладаємо по ним вишню з виноградом. Кип’ятимо необхідну кількість води і заливаємо ягоди окропом. Прикриваємо банки кришками і залишаємо, таким чином, на 20 хвилин.
Через деякий час надягаємо на банки кришки з отворами і зливаємо всю рідину в каструлю. Додаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо все до кипіння, після чого варимо протягом пари хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.
Заливаємо цим цукровим сиропом виноград з вишнею і закатуємо компот стерильними кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо їх у плед або покривало і залишаємо до повного охолодження на ніч. Потім відправляємо на зберігання в темне, прохолодне місце.
Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу чудовий корисний напій. Приємного апетиту!
Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот з вишні Компот з вишні на зиму Компоти