Виноград з вишнею закладаються в банку і заливаються окропом. Через 20 хвилин вся рідина переливається в каструлю, до неї додається цукор і все доводиться до кипіння. Ягоди заливаються сиропом і компот закочується. Виходить неймовірно смачно.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 1.5 кг
  • Виноград – 5 – 7 гілок
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з винограду і вишні на 3 літрову банку на зиму? Для початку ретельно промиваємо виноград і ягоди вишні під проточною водою. Потім відкидаємо їх на друшляк і залишаємо, поки вся рідина повністю не стече.

Добре промиваємо під гарячою водою з содою банки. Далі стерилізуємо їх будь-яким зручним способом і розкладаємо по ним вишню з виноградом. Кип’ятимо необхідну кількість води і заливаємо ягоди окропом. Прикриваємо банки кришками і залишаємо, таким чином, на 20 хвилин.

Через деякий час надягаємо на банки кришки з отворами і зливаємо всю рідину в каструлю. Додаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь. Доводимо все до кипіння, після чого варимо протягом пари хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо цим цукровим сиропом виноград з вишнею і закатуємо компот стерильними кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо їх у плед або покривало і залишаємо до повного охолодження на ніч. Потім відправляємо на зберігання в темне, прохолодне місце.

Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу чудовий корисний напій. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот з вишні Компот з вишні на зиму Компоти