Смачний фруктовий напій з інгредієнтів, які можна зібрати у власному саду. Сорт «Ізабелла» відмінно поєднується з кисло-солодкими яблуками і в результаті виходить насичений ароматний компот, приготований способом подвійного заливки.
Інгредієнти: на 2 л.
- Виноград Ізабелла – 300 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яблука – 350 – 400 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Як почати готувати компот з винограду Ізабелла на 2-літрову банку на зиму? Готуємо основні продукти: зважуємо необхідне нам кількість винограду і яблук, слід використовувати тільки цільні плоди, без слідів гниття і ударів.
Ягоди відокремлюємо від плодоніжки і ретельно промиваємо під струменем води, важливо перебрати кожну. Яблука поділяємо на невеликі часточки і обов’язково вирізаємо серцевину разом з насінням.
В чисту тару для закочування викладаємо підготовлені інгредієнти, які повинні заповнювати собою не більше 1/3 дволітрової банки.
Вміст посуду заливаємо крутим окропом, прикриваємо кришкою і даємо настоятися і прогрітися протягом 10 хвилин і назад зливаємо в каструлю, кип’ятимо вдруге. А в цей час, засипаємо гарячі фрукти цукровим піском.
Знову заливаємо киплячою водою (рідина повинна переливатися через край тари) і відразу ж закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Банки ставимо на кришки і зверху накриваємо щільним рушником, залишаємо на добу.
Охолоджений компот прибираємо в сухе, прохолодне місце зберігання і насолоджуємося зимовими вечорами. Приємного апетиту!
Компот з винограду і яблук Компот з винограду Ізабелла Компот з винограду на 2-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компоти