Напої, приготовлені на зиму з винограду різних сортів, завжди виходять ароматними і дуже насиченого смаку. Для цього рецепта краще всього підходять ягоди таких сортів, як «Ізабелла» і «Голубок». Щоб порадувати себе вітамінної закачуванням, потрібно мінімум часу, так як стерилізація не потрібна.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград Ізабелла – 450 – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 – 200 гр.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Необхідну кількість ягід ретельно промиваємо під струменем води і відкидаємо на друшляк, для того, щоб вся зайва вода скла. Акуратно знімаємо всі виноградини з гілки, залишаючи тільки щільні ягоди, без пошкоджень.

В каструлі кип’ятимо близько 2,5 літрів чистої води, а підготовлений виноград перекладаємо в чисту банку, заповнюючи не більше 1/3.

Наповнюємо тару крутим окропом (робити це слід обережно і вводити тонким струменем, щоб уникнути розтріскування скла) і прикриваємо кришкою, залишаємо прогріватися на 10-15 хвилин.

Через 15 хвилин зливаємо розчин назад в каструлю і доводимо до кипіння вдруге.

Виноград засипаємо цукровим піском.

По другому колу заливаємо ягоди розчином і закатуємо. Для перевірки герметичність банки обов’язково перевертаємо, а зверху закутуємо в ковдру, для поступового охолодження.

Компот з винограду без стерилізації на 3-х літрову банку Компот з винограду Ізабелла на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму