Будь-які напої, приготовлені з садових фруктів і ягід в домашніх умовах – це справжнє джерело вітамінів і корисних кислот. Незважаючи на теплову обробку, яку проходять інгредієнти, компот все одно залишається «вітамінним» і в кілька разів перевершує покупні газованої води, як за смаковими характеристиками, так і за складом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград Ізабелла – 500 – 550 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з винограду Ізабелла з лимоном на 3-літрову банку на зиму, підготуємо все необхідне: відміряємо потрібну кількість фруктів і цукрового піску, для цих цілей відмінно служать кухонні грамові ваги, з ними ви точно не помилитеся в пропорціях.

Виноград ретельно промиваємо під струменем води і відокремлюємо від гілок. Уважно перебираємо кожну ягоду, залишаючи для компоту тільки стиглі непошкоджені плоди. Лимон прямо в шкірці нарізаємо нетовстими кільцями.

В підготовлені банки (промиваємо содовим розчином, обдаємо окропом і даємо просохнути) висипаємо виноград, заповнюючи, приблизно 1/3 тари.

Ягоди засипаємо цукровим піском, солодкість можна регулювати: зменшуючи або додаючи цукор, в залежності від ваших уподобань.

Крутим окропом заливаємо вміст тари і акуратно перемішуємо ложкою до повного розчинення цукрових кристалів. Потім прикриваємо банки кришками і складаємо у велику каструлю з водою для стерилізації (на дно бажано покласти шматок тканини).

Стерилізуємо близько 15-20 хвилин і відразу закатуємо кришками.Банки перевертаємо догори дном і накриваємо рушником. Залишаємо на добу і потім прибираємо в місце зберігання.

Смачного!

Компот з винограду Ізабелла Компот з винограду Ізабелла на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот з чорного винограду