Будь-які напої, приготовлені з садових фруктів і ягід в домашніх умовах – це справжнє джерело вітамінів і корисних кислот. Незважаючи на теплову обробку, яку проходять інгредієнти, компот все одно залишається «вітамінним» і в кілька разів перевершує покупні газованої води, як за смаковими характеристиками, так і за складом.
Інгредієнти: на 3 л.
- Виноград Ізабелла – 500 – 550 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Для того щоб приготувати компот з винограду Ізабелла з лимоном на 3-літрову банку на зиму, підготуємо все необхідне: відміряємо потрібну кількість фруктів і цукрового піску, для цих цілей відмінно служать кухонні грамові ваги, з ними ви точно не помилитеся в пропорціях.
Виноград ретельно промиваємо під струменем води і відокремлюємо від гілок. Уважно перебираємо кожну ягоду, залишаючи для компоту тільки стиглі непошкоджені плоди. Лимон прямо в шкірці нарізаємо нетовстими кільцями.
В підготовлені банки (промиваємо содовим розчином, обдаємо окропом і даємо просохнути) висипаємо виноград, заповнюючи, приблизно 1/3 тари.
Ягоди засипаємо цукровим піском, солодкість можна регулювати: зменшуючи або додаючи цукор, в залежності від ваших уподобань.
Крутим окропом заливаємо вміст тари і акуратно перемішуємо ложкою до повного розчинення цукрових кристалів. Потім прикриваємо банки кришками і складаємо у велику каструлю з водою для стерилізації (на дно бажано покласти шматок тканини).
Стерилізуємо близько 15-20 хвилин і відразу закатуємо кришками.Банки перевертаємо догори дном і накриваємо рушником. Залишаємо на добу і потім прибираємо в місце зберігання.
Смачного!